Producten van
Het merk Habitas4U is ons eigen merk! A-producten voor een Habitas-prijs. Als koken voor u een manier van leven is, dan zijn de producten van Habitas4U echt iets voor u!
Eierlepel - Buffel - Beenderen - Handgemaakt
DUK 8*
Eierlepel van Buffel Beenderen, handgemaakt.Echte ei liefhebbers eten hun gekookte eitje met een eierlepel van been. Deze eierlepel heeft een natuurlijk uitstraling, geen eigen smaak en een aangenaam gevoel tijdens het eten. De bovenkant is goed rond waardoor het eitje perfect uit te lepelen is. Deze lepels zijn daarnaast ook perfect te gebruiken voor babyvoeding. Ieder lepeltje wordt met de handgemaakt dus geen twee lepels zijn hetzelfde. Pluspunten:HandgemaaktGaat jaren meeAangenaam gevoel tijdens het etenGeen eigen smaak Minpunt:Niet geschikt voor de vaatwasser
Speculaasplank Holland - Habitas4U
DUK 17*
Speculaasplank met de vormen van een zeilboot, een kip en een molenPluspunten: Leuk designDuidelijke detailsLeuk om met kinderen speculaas te makenMinpunt:Kan na gebruik niet in de vaatwasser Voor gebruik dient u de speculaasplank in te vetten met olie. Na twee uur wachten moet de speculaasplank nogmaals worden ingevet, vervolgens kunt u de speculaasplank bestuiven met bloem. Even zachtjes schudden zodat de volledige vorm is bedekt, dan even legen en de vorm is klaar voor gebruik!Recept voor speculaasIngrediënten500 gram bloem16 gram bakpoeder0,5 theelepel zout250 gram donkere basterdsuiker20 gram koek en speculaaskruiden250 gram ongezouten boter75 ml karnemelk1 eiBereidingswijzeDeeg voor speculaas kunt u het beste één dag van te voren bereiden zodat het deeg lang in de koeling kan liggen. Begin eerst met het mengen van de boter met de donkere basterdsuiker. Voeg hierbij de karnemelk en het ei. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Zeef deze vervolgens en voeg dit bij de rest. Mix het geheel vervolgens goed door elkaar. Zodra dit goed gemengd is, kunt u dit met de hand verder bewerken. Zorg ervoor dat alles goed gemengd en gekneed is. Leg het deeg vervolgens een nacht in de koelkast.De volgende dag is het deeg klaar om te bewerken. Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de plank is voorbereid zoals aangegeven. Vul de speculaasplank en snij het overtollige deeg er daarna met een scherp mes. Draai vervolgens de plank om en tik totdat de speculaas op de bakplaat valt. Strooi weer wat bloem in de plank en maak nog veel meer! De speculaas kan vervolgens ongeveer 12 minuten de oven in, eetsmakelijk! TIP: Houd het deeg goed in de gaten, de speculaas is klaar zodra het deeg terug veert als je er zachtjes op duwt.