Gietijzeren Grillplaat Dubbelzijdig - 45cm x 23cm - KitchenCraft | Cast Iron

DUK 55*

We've got it!

Productnummer: 2950007302431
Fabrikant: KitchenCraft
Lengte: 450 mm
Breedte: 230 mm
Hoogte: 15 mm
Productinformatie "Gietijzeren Grillplaat Dubbelzijdig - 45cm x 23cm - KitchenCraft | Cast Iron"

Gietijzeren Grillplaat Dubbelzijdig - 45cm x 23cm - KitchenCraft | Cast Iron

Een essentieel onderdeel van de gezonde keuken! Een gietijzeren bakplaat. 
Eenvoudig in gebruik, plaats hem simpelweg op het gasfornuis of in de oven. Hij is aan beide kanten te gebruiken. Aan de ene kant bevinden zich ribbels en aan de andere kant is het glad. De vetten die vrijkomen tijdens het bakken zullen naar de zijkant lopen waardoor het vlees toch die mooie schroeistrepen krijgt. 

Pluspunten:

  • Geschikt voor alle hittebronnen
  • 15 jaar garantie
  • Aan beide kanten te gebruiken
  • Ook geschikt voor in de oven

Minpunten:

  • Mag niet in de vaatwasser of magnetron
  • Moet ingebakken worden voor gebruik. 

Let op: Bij ontvangst van dit product bevind er zich een dunne laag wax over het gehele product. Reinig hem daarom goed voor het eerste gebruik met schuurspons, heet water en zeep. Zorg dat hij goed droog is en wrijf hem dan helemaal in met een natuurlijk olie, zoals zonnebloemolie. Plaats hem vervolgens in de oven op 200 graden Celcius voor 1 uur. Laat hem wederom goed afkoelen en verwijderen dan alle overtollige olie met een keukenrol. 
Deze behandeling is ook mogelijk op het gasfornuis. 
Wrijf hem wederom in met een natuurlijke olie en plaats hem op het gasfornuis. Laat het vuur langzaam opkomen van klein tot medium. Eenmaal op medium moet hij zo'n 10 tot 20 minuten blijven staan. Het kan zijn dat de pan gaat roken, dit is normaal. Het is van belang dat de olie zo heet wordt dat het voorbij het rook punt komt. 

Om vervolgen bij regulier gebruik, gebruik te maken van deze natuurlijke anti aanbaklaag is het belangrijk om hem zo'n 1.5 minuut voor te verwarmen op medium vuur. 
Plaats deze plaats niet in de vaatwasser, dan zal deze laag verdwijnen en de plaat gaan roesten. Na veelvoudig gebruik zal de plaat zwart kleuren, dit is het teken van een goede anti aanbaklaag. Herhaal deze inbak methode wanneer nodig. 

Laat deze plaat niet weken in water en blijf er ten alle tijden bij, ook tijdens het inbakken. 

 

Het merk Kitchencraft is één van de merken van de Engelse Thomas Plant. Hij is in 1850 begonnen met het produceren van keukenproducten en is uitgegroeid tot de grootste van Engeland! Het merk staat voor kwaliteit, uitstraling en service en dat is ook wat u kunt verwachten van de producten van Kitchencraft!

Merk "KitchenCraft"
In 1850 startte de Engelsman Thomas Plant een familiebedrijf welke zich zou gaan specialiseren in keuken- en huishoudartikelen. Het bleek een succesvolle stap, want het bedrijf Thomas Plant groeide uit tot een marktleider in keukenartikelen in Engeland. Waar het merk begon als Thomas Plant is de naam sinds 1996 veranderd naar KitchenCraft, om het merk een meer globale naam te geven. Inmiddels is KitchenCraft in maar liefst 80 landen wereldwijd verkrijgbaar en heeft het een rijk assortiment, onderverdeeld in prachtige merken en series. Deze enorme diversiteit en kennis op het gebied van de keuken zegt veel over de kwaliteit en reputatie van dit merk. Met meerdere belangrijke design -en performance awards op hun naam streeft KitchenCraft ernaar om het uiterste uit hun artikelen te halen, wat leidt tot een voordelige prijs, een prettig uiterlijk en optimale gebruiksvriendelijkheid.
Aantal in verpakking: 1
Aantal pannen: 1
Afgietsysteem: Nee
Bodemdikte: 0.7
Garantie: 2 Jaar
Geschikt voor warmtebron: Gas,Inductie,Elektrisch,Halogeen,Keramisch,Oven
Kleur: Grijs
Materiaal: Gietijzer
Serie: Cast Iron
Type Deksel: Geen deksel
Type handgreep: Vast
Type pan: Grillpan
Vaatwasmachine bestendig: Nee