Bakvorm "Heritage Loaf Pan"- Nordic Ware | ProCast Classic

DUK 84*

We've got it!

Productnummer: 011172903778
Fabrikant: Nordic Ware
Lengte: 28.9 mm
Breedte: 16.2 mm
Hoogte: 7.3 mm
Productinformatie "Bakvorm "Heritage Loaf Pan"- Nordic Ware | ProCast Classic"

De Heritage Loaf Pan van Nordic Ware

Was jij al fan van de Heritage Bundt pan, één van de populairste tulbanden? Dan ga je deze Loaf Pan geweldig vinden! De Heritage Loaf Pan geeft de unieke Heritage vorm aan ieder brood, 'monkey Bread' of cake. De vorm biedt ruimte tot circa 1,4 liter deeg/beslag waardoor het zeker een eyecatcher zal zijn op tafel. Wat ga jij maken?
Bakvormen van Nordic Ware zijn gemaakt van versterkt en verzwaard gietaluminium en zijn voorzien van een zeer sterke antiaanbaklaag. Een Nordic Ware bakvorm koop je voor het leven!

Pluspunten:

 • Met antiaanbaklaag zodat cakes gemakkelijk lossen
 • Prachtige vormgeving, bijna zonde om ze in de kast te bewaren
 • Gemaakt van gietaluminium
 • De cake heeft dankzij de bakvorm, na het bakken, niet veel meer nodig voor een WAUW effect
 • Ovenbestendig tot 200°C
 • 10 jaar garantie
 • Inhoud van 6 cups, oftewel 1,4 liter

Minpunt:

 • Wij raden af om de bakvormen in de vaatwasser te reinigen. Dit gaat snel en gemakkelijk met de hand en zo kun je nog langer genieten van de bakvorm.

Gebruik & onderhoud

 1. Voor het eerste gebruik, en na elk volgend gebruik, de bakvorm met de hand reinigen met warm water en zeep. Langdurig weken wordt afgeraden.
 2. Vet de vorm in bij ieder gebruik. Dit kan met boter of vet en bestuif vervolgens met bloem of cacao. Een bakspray met bloem kan ook gebruikt worden, gebruik geen gewone bakspray.
 3. Recepten verschillen natuurlijk altijd, vul de vorm nooit verder dan 3/4 om overlopen te voorkomen.
 4. Metalen keukengerei, schuursponsjes en schurende reinigingsmiddelen mogen niet gebruikt worden in de Nordic Ware bakvormen.


Over de ProCast Classic collectie

De Heritage Loaf Pan is onderdeel van de ProCast Classic Collection.
De ProCast Classic collectie bestaat uit de beste ontwerpen die al jaar in, jaar uit, zeer geliefd blijven. De originele gietaluminium bakvormen geven keer op keer het beste resultaat en bakken aan creatieve inspiratie. Stuk voor stuk voorzien van een zilveren binnenkant en een mooie grafische buitenkant.

Over Nordic Ware

Nordic Ware bestaat als sinds 1946. Dave Dalquist begon samen met zijn vader, broer en vrouw Dotty in de kelder van hun huis met het maken van simpele bak artikelen. In al die jaren is Nordic Ware gegroeid van twee medewerkers tot honderden en hebben ze nu een catalogus vol met producten. Zo zijn er uiteraard de wereldberoemde bundts (tulbanden) maar ook bakplaten, complete seizoen gerelateerde series, koek stempels, mini bakvormen, wafelijzers, pancake pannen, grillplaten en geweldige bakaccessoires. De producten zijn wereldwijd te vinden en met trots kunnen zij zeggen dat Nordic Ware nog steeds eigendom is van dezelfde familie.
De eerste en bekendste bakvorm is de 'Original Bundt'. Deze kwam op de markt in 1950 en werd beroemd toen ze hem gebruikte in een bakwedstrijd. Uiteraard won deze cake de eerste prijs en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. De bundt, oftewel tulband, is zo geliefd bij bakliefhebbers dat alleen de 'Original Bundt' al bij circa 75 miljoen mensen in de kast staat.
Een bakvorm van Nordic Ware koop je voor het leven maar pas op, zodra je er één hebt geprobeerd... wil je er meer!

Merk "Nordic Ware"
De eerste en bekendste bakvorm is de 'Original Bundt'. Deze kwam op de markt in 1950 en werd beroemd toen ze hem gebruikte in een bakwedstrijd. Uiteraard won deze cake de eerste prijs en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. De bundt, oftewel tulband, is zo geliefd bij bakliefhebbers dat alleen de 'Original Bundt' al bij circa 75 miljoen mensen in de kast staat.
Aantal in verpakking: 1
Garantie: 10 jaar
Kleur: Grijs
Magnetron bestendig: Nee
Materiaal: Aluminium
Serie: ProCast Classic
Vaatwasmachine bestendig: Nee